vrijdag 16 juli 2010

Vandaag begonnen met de bestralingsbehandeling

Vandaag, vrijdag ben ik begonnen met de bestralings-behandeling. Mijn linker bovenarm wordt in totaal 5 keer bestraald. Na vandaag volgende week maandag en dinsdag, en dan donderdag en vrijdag weer. De straling moet de tumorcellen in het beenmerg doden. Dat kan wat pijn geven in het begin doordat het botvlies ook geraakt wordt door de straling, zo is me gezegd, maar daar merk ik gelukkig nog niets van.

Ook van de Revlimid heb ik gelukkig nog weinig last. Vanmorgen ben ik bij de specialist geweest en is mijn bloed onderzocht en het ziet er allemaal goed uit.Het belangrijkste risico wat ik nu met de Revlimid loop is dat er alsnog een auto-immuun reactie gaat optreden doordat de Revlimid de donor stamcellen activeert. Aan de andere kant is dat ook juist weer goed, want dan pakken die stamcellen misschien ook de tumorcellen weer beter aan. Maar tot nu toe is alles dus nog oké.

Dat mag ook wel want we, Marcella, Ilse en ik zijn er deze week even uit geweest, naar een Stay Okay jeugdherberg in Utrecht. Ik kan onderhand al wel weer fietsen, dus we hebben lekker rondgefietst in Utrecht en omgeving, Ilse wat mooie dingen laten zien, en verder afgesproken met vrienden, Pim, Elma, Margret en Michel. En natuurlijk is er ook geshopt in het winkelhart van Nederland. Nou had ik hier natuurlijk een foto erbij kunnen plaatsen, maar ik vergeet mijn toestel elke keer. Moet ik wat aan doen. Het was in ieder geval erg gezellig. Plaatje van een van de mooie dingen in Utrecht, het Rietveld Schroder huis:


Dat was het, volgende week afspraak met fysiotherapeut, met de chirurg van de arm en 4x bestraling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten