dinsdag 27 september 2011

Gemengde berichten

Vandaag, dinsdag 27 september, bij de specialist hematoloog geweest. Hij heeft de uitslag van de beenmergpunctie. Die is positief. In het beenmerg is het percentage verkeerde plasmacellen niet groter dan 6%. Het getal zegt mij natuurlijk weinig, maar volgens de specialist is dit positief en geeft het aan dat het beenmerg weinig actief is. Althans, het is geen aanduiding van een doorbraak van de ziekte. Gecombineerd met de lage eiwitten in het bloed, ook positief, en de toenemende pijn die ik voel in mijn heupen, vormt het wel een dilemma. Het is volstrekt onduidelijk hoe de situatie nu moet worden ingeschat, en dan is het ook moeilijk om te bepalen wat er nu moet gebeuren. Alle indicatoren zijn positief, maar mijn gevoel in de heupen, de vermoeidheid, en de resultaten van de scans liegen ook niet.

In ieder geval morgen begin van de bestraling. De specialist neemt nu contact op met de transplantatie-specialist bij het UMCG en gaat met hem in overleg. Waarschijnlijk ga ik voor verdere diagnose en behandeling door bij het UMCG. Vind ik een goede zaak.

Nog met de specialist gesproken over de lange duur tussen het eerste onderzoek en het begin van de behandeling, drieënhalve week. Misschien is dat nog wel kort, maar gezien de gevolgen toch lang. Logistieke en andere alledaagse planproblemen kunnen het moeilijk bekorten. Voor mij is dan ook mijn conclusie dat ik als patiënt alert te blijven.

Om maar even terug te gaan naar een oude gewoonte hierbij ter afwisseling een filmpje gemaakt als compilatie van mijn vakantie in Italië. Een filmpje met opnames van de wedstrijd met paarden op de Piazza del Campo in Siena, Toscane. Met een muziekje erbij.



2 opmerkingen:

  1. Inderdaad het is natuurlijk heel raar als indicatoren anders uitwijzen dan je gevoel. Laten we maar hopen dat je gevoel je dit keer inderdaad bedriegt.
    succes morgen met je bestraling.

    En wat een prachtig filmpje, waar heb je dat mee gemaakt?

    groeten,

    Marion en Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga hier geen reclame maken want ik heb er aardig op zitten vloeken. Het is de gratis software van Windows Live Movie Maker.
    Laurens

    BeantwoordenVerwijderen