dinsdag 10 augustus 2010

Zomer met pepperoni

Vandaag en gisteren, maandag, weer goede berichten. Afgelopen weekeinde zijn we lekker weggeweest, met zijn allen, Joeri, Ilse, Marcella, de moeder van Marcella en ik. Naar Ameland. En maandag hebben Ilse, Marcella en haar moeder een jack-russel pup, Pepperoni, opgehaald.

Gisteren een afspraak bij de specialist bij MCL. Voorafgaand aan de afspraak had ik mijn bloed laten onderzoeken bij het laboratorium. Het bloed zag er allemaal goed uit, bloedlichaampjes, lever en nier functie. De eiwit bepaling was nog niet binnen. Omdat ik in de afgelopen week weer veel pijn in mijn ribben voel heb ik aangedrongen op een onderzoek daarnaar. De specialist had er eigenlijk niet zo´n trek in maar uiteindelijk heeft hij me wel een foto laten maken. Als erop zou blijken dat er op de ribben sprake is van Kahler haarden dan belt hij me donderdag daarover. Zelf ben ik wat ongerust over die ribben, maar de dokter vindt het nu niet zo relevant. De behandeling moet nu komen van de revlimid, die overal werkt. Ook al zou er een kahler haard gevonden worden op de ribben, dan kun je die bestralen, maar dan heb je feitelijk nog niets gewonnen. Daarbij zijn de kahler haarden op de ribben moeilijk te vinden, ook als je niet iets ziet met een rontgen, dan kan er nog wat zitten. Het blijft een heel ongrijpbaar iets. De oijn in de ribben kan ook goed komen van de moeilijke bewegingen die ik maak met de linkerarm en het herstel daarvan. In ieder geval ben ik weer bezig met de revlimid. De specialist wil me nu graag zien als ik aan het einde zit van de periode van 3 weken revlimid slikken, vooral om te zien hoe mijn bloed er dan uitziet, en of de ´graft-versus-host´ al optreedt.

En vandaag dus bij de chirurg voor de breuk in de bovenarm. Gelukkig is op de rontgen zichtbaar dat het bot weer aan het helen is. Over 3 maanden mag ik terugkomen om te beoordelen of het bot inderdaad weer is aangegroeid. En ondertussen heb ik nog de fysiotherapie, waarschijnlijk ben ik met 3-4 weken weer zover dat ik weer kan autorijden. Nu kan ik mijn linkerarm nog te weinig bewegen om er goed mee te sturen. Het gaat dus goed vooruit.

Afgelopen weekeinde naar Ameland geweest, het weer was ronduit pet, maar dat mocht de pret niet drukken. Mijn schoonmoeder had wensballonnen bij de Action gekocht die we  op zaterdagavond hebben opgelaten, we hebben de reddingsboot demonstratie gezien, ik vond vooral de rentocht  met de boot door de polder een mooi absurd gezicht, en we hebben veel op het strand gewandeld, en Ilse op een paard over het strand gegallopeerd. En natuurlijk lekker gegeten.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Laurens
    leuk dat nieuwe kleine hondje van jullie! Alleen de naam snap ik nog niet zo Pepperoni? wat is dat ? een pittige hondje :-)
    fijn dat het de goede kant op gaat met de bot-aangroei en hopen dat de medicijnen goed aanslaan. Leuke foto's hoor
    ik wacht op meer veel groeten Ma.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pepperoni, is door Ilse gekozen, en is inderdaad gepeperd, een pizza pepperoni is een pizza met veel peper, en het is eenn hondje waar veel pit in zit, zoals bij alle Jack Russels.

    BeantwoordenVerwijderen